Новини
19.04.2022
Підведені підсумки обласної акції "Допоможемо зимуючим птахам 2022" З підсумковим наказом можна ознайомитися за посиланням:   https://junnat.kherson.ua/opomozhemo-zimuyuchim-ptaham-2022.htm
15.03.2022
Нарада КЗ «ЦЕНТУМ» ХОР 15 березня 2022 року відбулася нарада співробітників комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ...
Про Центр > Новини > Зимовий майданчик 2018
Всі новини
18.01.2018 13:48

Зимовий майданчик 2018


Найкращий час для всіхучнів – це канікули! Ну а зимовіабо, точніше, новорічніканікулинаповнені не лишевідпочинком, але йрадіснимпередчуттям свята. Виховаці гуртків комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради разом зі своїми керівниками провели цей час активно, різноманітно та з користю.
Конкурс «Загадковий світ природи», який організувала керівник гуртка Хандусь А.В. дозволив привернути увагу юннатівна птахів нашого регіону. Учні вчилися розрізнювати птахів за зовнішніми ознаками, голосами; розгадували ребуси, кросворди; вивчали прислів’я та приказки, переглядали науковий відеофільм про їх життя.
Практичноюроботоювихованців у теплиці Центру під керівництвом Усової Н.В. було закладено дослід «Вигонка цибулинних до певного строку».  Діти ознайомилися з правилами висадки та висадили у вазони  цибулини тюльпанів, крокусів та нарцисів для отримання квітів до Міжнародного жіночого дня - 8 Березня.
4 січня 2018 року було проведено чергове  засідання дитячого екологічного Парламенту Центру.  На засіданні обговорювались організаційні питання  та планування  роботи  дитячої спілки у другому півріччі.  Діти ділилися своїми думками та пропозиціями.
Під час зимових канікул гуртківці та гості Центру стали учасниками    майстер-класів по виготовленню Різдвяних Ангелочків та «Сніжного квілінгу», які проводили керівники гуртків Коваленко І.В. та Альонова І.М. За допомогоюрізнихматеріалів діти виготовляли Ангелочків, потім давали їм імена. Вивчаючи техніку квілінг діти за допомоги паперових стрічок виготовляли сніжинки.Було прийнято рішення передати ці поробки разом з листівками та малюнками воїнам до зони АТО.
  Вихованці Центру стали учасниками засідання Екоклубу під керівництвом дитячого Парламенту «Знай люби, бережи!».  Діти познайомилися з  представниками флори і фауни Херсонщини, які занесені до Червоної книги України, до Червоного списку Херсонської області, грали в настольні ігри «Еківокі», «Подорожуємо Карпатами» та показали імпровізований міні-постанову «Пригоди у далекому королівстві».
Пізнавальною та цікавою стала екскурсія до  Музею природи при Херсонському обласному краєзнавчому музеї, який організувала керівник гуртка Валікова О.В. Юннати стали учасниками заняття-майстер-класу «Мешканці Чорного моря» та екскурсії по експозиціям музею. Учні розвинули свої знання про Чорне море, виготовили фігурки мишей з мушлів рапану, навчилися правильно споживати чорноморські мідії.Під час екскурсії діти побачили скелет блакитного кита, колекцію африканських цихлід у акваріумах, відділ інсектології та тварин різних широт.
Ігрова спортивна програма «До нас прийшла зима», яку провела керівник гуртка Пирожок Т.О., надала високий запал енергії вихованцям під час зимових канікул. Учні грали в рухливі ігри, змагалися один з одним та виготовляли прикрасу для ялинки.
Загалом під час зимових канікул КЗ «ЦЕНТУМ»ХОР було організовано  25 заходів, які охопили 48 юннатів.

Культорганізатор     Альонова І.М.